Κυριακή 1 Ιουλίου 2007

Στιγμές

Έρχονται κάποιες στιγμές, που ενώ έχεις τα πάντα, νιώθεις να μην έχεις τίποτα. Σα να τα πόνταρες όλα σε κόκκινο και μαύρο αλλά η άτιμη σου έφερε πράσινο.. Κάτι τέτοιες στιγμές δε θέλεις να ξέρεις τίποτα. Κλείνεις ερμητικά τα μάτια και βυθίζεσαι σε έναν κόσμο πέρα από τον πραγματικό. Εκεί που τα μικρά και ασήμαντα προβλήματά σου, παίρνουν την μορφή γιγάντιων τεράτων, έτοιμα να σε καταβροχθίσουν. Είναι εκείνες οι στιγμές που πρέπει άμεσα να βρεις την έξοδο κινδύνου. Εκείνη που 'πρεπε να 'χες "σταμπάρει" ξεκινώντας την αναζήτηση σου σ' έναν κόσμο δικό σου, μόνος.. Και καλά όταν ξέρεις που είναι. Την ανοίγεις και την κάνεις από 'κει μέσα. Κάπως ανακουφισμένος που κατάφερες να ξεφύγεις, βρίσκεις ξανά όσα θεωρούσες χαμένα, γελάς κάπως με τον εαυτό σου που 'χε μπει σ' αυτή τη χαζή διαδικασία και συνεχίζεις. Τι γίνεται όμως αν δε τη βρεις; Τι γίνεται αν τη στιγμή που έπρεπε να 'χεις το νου σου στην έξοδο κινδύνου, χάζευες τον πορτοκαλί ήλιο που σου 'δειχνε κάποιος; Τι κάνεις εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή που το τέρας έρχεται κατά πάνω σου κι εσύ δεν έχεις που να πας; Υπάρχουν δύο λύσεις: Να μείνεις άπραγος και να αφήσεις το τέρας να χορτάσει ή να το πολεμήσεις με ότι βρεις μπροστά σου. Με τα χέρια σου, με τις πέτρες, με φωνές με οτιδήποτε! Αν έχεις το κουράγιο να το κάνεις αυτό, όλα τ' άλλα θα διορθωθούν από μόνα τους. Η έξοδος κινδύνου θα εμφανιστεί φαρδιά πλατιά απέναντί σου κι εσύ κύριος θα την περάσεις. Το θέμα είναι σε τι κατάσταση. Εκείνη τη στιγμή, αφού γλίτωσες, κοιτάς να μετρήσεις τις πληγές σου. Πόσες και σε τι μέγεθος. Γιατί ξέρεις, οι πληγές δε δουλεύουν ποτέ φασόν! Και πάνω που νομίζεις ότι έχεις νικήσει, συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις κανέναν δίπλα σου.. Ξόδεψες τόσο χρόνο σε αναζητήσεις και μάχες κι έχασες την ουσία.. Κι εκείνη τη στιγμή είναι που καταλαβαίνεις ότι δεν ήσουν μόνος! Εσύ επέλεξες αντί της συντροφιάς, έναν κόσμο μοναχικό κι αλλόκοτο. Μόνος με τον εαυτό σου.. Και τότε μόνο αναρωτιέσαι αν έχεις φταίξει κάπου κι εσύ.. Λιγάκι αργά; Άσε τους εγωισμούς, τους φαντασμένους κόσμους σου και ξύπνα!
Ίσως προλάβεις να σώσεις και να σωθείς! Καληνύχτα..

11 σχόλια:

LoRD_D2 είπε...

.......!!!.........Aνατριχιαστικο....

LoRD_D2 είπε...

Ανατριχιαστικά καλό....Είδα κάτι από εμένα εκεί μέσα....Μου ξύπνησε τόσα βιώματα...

tsouxtra είπε...

Μπορεί όλοι μας να περάσαμε κάποια στιγμή από μία ανάλογη κατάσταση. Και μακάρι να τη ξεπεράσαμε ανώδυνα!

LoRD_D2 είπε...

Ναι, αλλά μπορεί και να μην την έχουμε ξεπεράσει ακόμα γλυκιά μου...

savvoukos είπε...

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΘ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΙ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΣΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΝΟΜΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ.ΓΙΑΤΙ?ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΟΥΤΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΒΙΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ.ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΥΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ,ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΠ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΒΟΥΝΟ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΙΛΗ Ή ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΣΟ ΜΕΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ.ΕΤΣΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΠΗΔΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑΧΤΗ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ,ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΥΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΟΥ ΑΡΓΟ ,ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΛΥΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΡΑΓΙΣΜΕΝΗ.ΤΟΤΕ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ "ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ!" ΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ,ΕΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΟΣΟΣ ΝΟΜΙΖΕΣ.ΔΕΝ ΑΦΗΣΕΣ ΙΧΝΗ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΟΥ ΚΙ ΑΣ Σ` ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ,ΚΙ ΑΣ ΠΛΗΓΩΘΗΚΑΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.ΙΣΩΣ ΝΑΜ ΗΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ,ΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ , ΕΙΔΕΣ,ΕΝΙΩΣΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΙΩΣΕΙ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΝΙΩΣΟΥΜΕ,ΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΕΝΙΩΣΑΝ ΕΝΤΟΝΑ.ΜΙΑ ΧΑΡΗ ΣΟΥ ΖΗΤΩ, ΜΗΝ ΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙΠΟΝΗΡΟΣ,ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΣΕ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΣΕ ΠΕΤΑ, ΟΧΙ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΣΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΑΚΡΙΝΟ, ΟΙ ΦΙΛΟΟΙ ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΑΤΑΙ ΑΠΛΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.ΠΑΛΙ ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ,ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΑΓΚΗ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ,ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΝ.

savvoukos είπε...

pali malakia ekana e?

tsouxtra είπε...

Μαλακία; Είναι δυνατόν κάτι τέτοια να είναι μαλακία; Κάθε άλλο! Κι ίσως να έχεις δίκιο στο κομμάτι των φίλων. Έτσι νομίζω πως θα 'κανα κι εγώ.

nicosmg είπε...

" as' to parathyro anoixto s' oles tis kataigides... tha deis sto fws mias astrapis, osa pote den eides..." tade efi: swkratis malamas... a re, posa polla kseroun ta tragoudia kai poso ligo ta akoume... filia apo strasbourgo... :***

tsouxtra είπε...

Φιλιά στο Στρασβούργο αγαπητέ!

tsihiro είπε...

Tο να μενεις μονος καποιες στιγμες και να τις επιδιωκεις ειναι ανθρωπινο και απαραιτητο, αρκει ο χρονος αυτος να μην να διαρκεσει πολυ.τοσο οσο να εκτιμησεις τις καλες στιγμες που θα ερθουν.συνηθως τα μικρα πραγματα που συμβαινουν μας ριχνουν γιατι οταν συμβει κατι το πραγματικα σοβαρο παλευουμε να σωθουμε απο αυτο με νυχια κ με δοντια χωρις σκεφτομαστε με ποσες πληγες θα καταληξουμε.

tsouxtra είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο tsihiro!