Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

Εκλογο-απολογισμός


Να την και η τιμημένη ώρα του απολογισμου...Τι καταφέραμε, τι καταφέραν, που αποτύχαμε, που αποτύχαν, τι μας περιμένει, τι τους περιμένει! Πόσα απίδια βάνει ο σάκος, τι θα φάμε σήμερα, τι χρώμα βρακί φοράω, και άλλα πολλά

Τι καταφέραμε: Καταφέραμε να βγάλουμε ξανά μιά κυβέρνηση που ταλανίστηκε από σκάνδαλα (χωρίς καν να έχει ένα όνομα σαν το Σκανδαλίδη για να δικαιολογηθεί), που άφησε τη μισή Ελλάδα να καεί, που έκανε το δεξιό κράτος ομώνυμο της απαγόρευσης. Καταφέραμε να καταποντήσουμε την "Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη" . Καταφέραμε να βγάλουμε ακροδεξιά στοιχεία στη Βουλή μετά από πολλά χρόνια (άρχισε η ιστορική μνήμη να ξεθωριάζει). Καταφέραμε να ανεβάσουμε τα "αριστερά" κοινοβουλευτικά κόμματα κατά πολύ (έστω και ως ψήφο διαμαρτυρίας). Καταφέραμε να κρατήσουμε τον Παπαθεμελή εκτός βουλής (Δόξα τω Θεώ), όπως επίσης τον Αkis και την Μαριέττα( ...και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει), τον Λιάγκα και την Έφη Σαρρή. Καταφέραμε να τους χαρίσουμε μια εύθραυστη αυτοδυναμία.

Τι καταφέραν: Κατάφεραν να βγούνε με το στανιό, αφού εκμεταλλεύτηκαν την ολιγορία της "Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης" και την βραχίβια μνήμη του ελληνικού λαού. Κατάφεραν ένα νέο υπουργικό σχήμα "μη μου άπτου" με νέους υφυπουργούς και νέο πραίτωρα το δικό τους Akis. Κατάφεραν να δείξουν ότι εκεί στην "Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη" σκέφτονταν τις εκλογές ενωμένοι και δυνατοί, τόσο που σε λίγο χρονικό διάστημα θα κάνουν και άλλες εκλογές γιατί έτσι τους αρέσει. Κατάφεραν οι ακροδεξιοί με αριστεροδέξια ανθρωποχριστιανική-βιβλιοπώλικη πολιτική του λαϊκισμού να μπούνε στη βουλή. Οι κοινοβουλευτικοί αριστεροί κατάφεραν ξανά να μην είναι και πολύ ευχαριστημένοι με τα ποσοστά τους και σκέφτονται επαναδιάσπαση.

Που Αποτύχαμε: Εκλέξαμε αυτοδύναμη κυβέρνηση και δεν τους δώσαμε το μήνυμα που έπρεπε. Δεν πήραμε χαμπάρι τον εκλογικό νόμο που τα έκανε όλα μακελειό, εισάγωντας στη βουλή όποιον ναναι, μέ ότι ποσοστό ναναι και μία κυβέρνηση, που άμα υπολογίσουμε την αποχή πήρε περίπου 25% των ψήφων. Γίναμε πιο αριστεροί και πιο δεξιοί ταυτόχρονα. Εκλέξαμε ξανά τον Βύρωνα αλλά δεν έγινε υπουργός (και ποιός θα δίνει τροφή στις σατυρικές εκπομπές).

Που Αποτύχαν: Στο γεγονός ότι έχουν οριακή αυτοδυναμία και ο Antonis είναι μέσα στη βουλή, με ειδικότητα να ρίχνει τέτοιες κυβερνήσεις. Η "Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη" απέτυχε παντού. Οι υπόλοιποι είναι ήδη αποτυχημένοι και δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν: Οι Ρώσοι είναι όπως ήταν το 1920, ο Ξύριζα βλέπει τους οικολόγους να έρχονται και χάνει και το μοναδικό του "ιδεολογικό"προπύργιο, ο Λάος δεν μπορεί πλέον να πουλήσει βιβλία και θα αναγκαστεί να μείνει με το μισθό του βουλευτή.

Τι μας περιμένει: Εκλογές σε κανα 2 χρόνια (το πολύ). Νέοι φόροι, νέα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό, την παιδεία.......(τόσα χρόνια δεν βαρεθήκαμε να ακούμε τα ίδια;). Η αγροφυλακή θα αναβαθμιστεί σε αγρον-ηγόραζε. Μπορεί να ξαναέρθει και η Άμπερ Σμίθ να ξαναδεί τον Αris, ως υπουργό τουρισμού και να της ανατεθεί η διαφημιστική καμπάνια: Come to Greece, θα τον βγάλω να τον δείς (τον πολιτισμό, έτσι;). Α, και ένα επικείμενο συνέδριο της ΜΔΔ (Μεγάλη Δημοκρατική Διάσπαση). Και άλλος εύσωμος αρχηγός, μαφία θα είναι φαίνεται.

Τι τους περιμένει: Άγχος γιατί πιό κάτω αυτοδυναμία δεν έχει. Άγχος γιατί αν διαιρέσεις το 38% δια 2 δεν βγαίνει. Άγχος γιατί η ιδεολογία στην αριστερά έχει πάει περίπατο. Άγχος για να δείξουμε σε όλους ότι δεν είμαστε και τόσο δεξιοί όπως μας λένε. Αλλά, από την άλλη, σιγά το άγχος, άλλοι ζουν με 700 ευρώ....

Πόσα απίδια βάνει ο σάκος: 69, σύμφωνα με μετεκλογικές δημοσκοπήσεις

Τι θα φάμε σήμερα: Ότι περίσεψε από εχτές.

Τι χρώμα βρακί φοράω: Come and see for your self...

2 σχόλια:

tsouxtra είπε...

Ωχ απελπίστηκα...

LoRD_D2 είπε...

Τώρα απελπίστηκες μωρέ? Τόσα χρόνια δηλαδή είχες ελπίδα?