Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Άρχισαν τα όργανα


Μάλλον δεν άρχισαν, αλλά συνεχίζονται! Πήρε μπρός η γαλάζια μηχανή και ποιός την πιάνει. Έχει 10 μέρες τους ανανεώσατε την "εντολή" σας και τα πρώτα δείγματα ήρθαν και στρογγιλοκάθησαν στις εφημερίδες μας, στο ράδιο στην ΤV, στο διαδίκτυο. Τα πήρατε χαμπάρι ή ακόμα γλεντάτε τη νίκη? Έχουμε και λέμε:

1. Το ασφαλιστικό: Επεξεργάζονται νέα όρια στα 70 παρά χρονάκια.Θέλουν να μειώσουν τις συντάξεις υπολογίζοντάς τες όχι στα τελευταία 5 χρόνια, αλλά επί του συνόλου της σταδιοδρομίας μας. Το ότι οι μισθοί είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη και ότι αυτό θα καταρακώσει τις ήδη χαμηλές συντάξεις, ούτε λόγος.
2. Παιδεία: Ήδη εφαρμόζεται το μέτρο για τους αιώνιους φοιτητές, έστειλαν τελεσίγραφα λέει μερικά πανεπιστήμια σε αυτούς αν θέλουν να συνεχίσουν ή να διακόψουν σπουδές. Δεν λέω αν συμφωνώ ή όχι με το όριο ηλικίας, απλά το αναφέρω ως την αρχή.
3. Δημόσια Τάξη: Άρχισε ο "Ναυαρχος" να δείχνει τις αρετές του. Αύξηση της "ορατής" αστυνόμευσης(περιπολίες δλδ) λέει, γιατί χρειάζεται εδώ που τα λέμε. Οι "αναρχικοί" γίναν πολλοί και έρχονται και πορείες και καταλήψεις. Επίσης αστυνόμευση στις πυρόπληκτες, καθότι οι αγροφύλακες είναι ανάπηροι και ανίκανοι, χρειάζονται και μπάτσοι.
4. Παιδεία 2: Πάει και το βιβλίο της Ιστορίας. Αυτό ήταν, προς τέρψη του Λάος, καθότι μέσα σε ένα μήνα το έβγαλαν σκάρτο με συνοπτικές. Back to the "rightwing" future.
5. Εσωτερικά: Πάνε να θάψουν το πόρισμα Ζορμπά, για τα ομόλογα, ανακυρήσσοντάς το μή σύνομο. Όχι, που θα το αφήνατε κοράκια μου.

ΥΓ: Για να θίξω και την άλλη παράταξη, έβλεπα μία ομιλία στην Βουλή, πριν κανα 6μηνο, του Χ.Καστανίδη.Κατέκρινε το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης καυχιόταν για την δημιουργία νέων φυλακών. Και είπε, στο περίπου "Καυχιέστε για τις νέες φυλακές, ναι θα είναι χρήσιμες για να μπουν τα στελέχη σας μέσα, μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων". Μπράβο ρε, το βρήκες. Σωστή αντιπολίτευση, καθόλου λαϊκίστικη, με επιχειρήματα 5χρονου παιδιού.

ΥΓ2: Ο Λάος κάθισε στο κέντρο της Βουλής.Και ο μποξέρ χάρηκε και για αυτό. Άντε βρε, βγάλτε και το σταυρό και βάλτε ένα ΗΛΙΟ στο logo της παράταξης (να την κάνει ο Θεός) σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: